Rajzmeditáció, DIY, életmód és más

Kimera lapjai

Kimera lapjai

Könnyű csokikrém

2017. december 30. - Farkas Erika Kimera

A nagy karácsonyi sütihegyek után, mikor már elég volt a bejgli, a hókifli, a zserbó és a szaloncukor, de azért jól esne valami nasi, készítsétek el ezt a könnyű csokikrémet. Könnyű elkészíteni, könnyű megenni és a pocakot sem nehezíti el.

Hozzávalók:

3-4 db banán
2 evőkanál jó minőségű holland kakaópor
kb. 1/2 dl tisztított víz.

dsc_0116.JPG
Törjük darabokra a banánt, tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a kakaóport, és a vizet, majd turmixoljuk kb. 2 percig. A vizet csak apránként adjuk hozzá, nehogy túl folyós legyen. Adagoljuk poharakba, vagy tálkákba és ízesítsük. Különösen izgalmas rész az ízesítés. Csak az ízlésetek és a fantáziátok szabhat ennek határt.
Én az egyiket kókuszreszelékkel ízesítettem, a másikat pedig himalája sóval és chili pehellyel. A harmadik natúr maradt. De ízesíthetitek bio narancs héjával, fahéjjal is.
dsc_0121.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kimeralapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr5113532969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása