Rajzmeditáció, DIY, életmód és más

Kimera lapjai

Kimera lapjai

Ananászos táska

2018. február 07. - Farkas Erika Kimera

A tavalyi év egyik nagyon keresett és felkapott mintája, az egzotikus pálmalevél, a flamingó és az ananász. Ezek közül a nagyobbik lányom kedvence ( és nem csak e divat hatására, hanem már régebb óta is), az ananász. Így mikor egy környezettudatos és manapság egyre divatosabb vászonszatyrot álmodtam neki, mi más is kerülhetett rá, mint egy ananász. A színválasztást rábíztam, de az én fejemben is az arany volt, így külön örültem neki, hogy ezt választotta. Ha nektek is tetszik, a leírás alapján bárki könnyen elkészítheti:

Hozzávalók:

- tetszőleges méretű vászon szatyor

- saját kézzel rajzolt, vagy a netről nyomtatott minta

- olló vagy sniccer

- tetszőleges színű textil vagy akrilfesték

- szivacsecset vagy speciális sablonfestő ecset

- dörzspapír (smirgli)

1. Először is fontos, hogy az alapot, jelen eseteben a táskát, mindíg mossuk ki felhasználás előtt. Egyrészt az első mosásnál összemegy, így pontosan látjuk a méretét, másrészt a gyártás során használnak egyfajta appreturát, ami a mosással kijön az anyagból, és a festék nem a vászon felületén, hanem a szálak közé is be tud szívódni, így sokkal tartósabb lesz a mintánk. Mosás után, még nedvesen érdemes kivasalni, ekkor lesz szép sima a felület és kezdődhet a munka.img_20180129_090509.jpg

2. Nyomtassuk ki a kiválasztott mintát, és sniccerrel, kisollóval szépen, pontosan vágjuk ki. Ha tehetjük, ne a sima másoló papírra nyomtassunk, hanem egy kicsit vastagabbra, illetve ideális esetben - főleg, ha többször szeretnénk használni a mintát - akkor mobilfóliából vágjuk ki. Mindenképpen használjunk ehhez alátétet, az ún. öngyógyuló vágóalátétet sok hobbiboltban lehet kapni, nagyon ajánlom. 

ananasz_inprogress_2.jpg

3. A textilszatyor belsejébe csúsztassuk bele a csiszoló papírt. Ez egy saját trükk:) Egyrészt, hogy ne üssön át a minta a szatyor másik felére, másrészt, a csiszolópapír apró fogacskái megakadályozzák, hogy a szatyor festés közben csúszkáljon.

img_20180129_090554.jpg

4. A sablonunk hátulját vékonyan fújjuk be ragasztó sprayvel (én most egyébként hajlakkot használtam), ez segít, hogy jól tapadjon a textilre, és ne folyjon a minta alá a festék. 

5. Most következhet a festés. Sűrű textilfestéket, vagy jó minőségű, sűrű akrilfestéket használjunk. Én most a Pentart krémes arany színű akrilfestékét használtam. rövid sörtéjű, kemény stencil ecsettel festettem, kockáról -kockára. 

img_20180129_134513.jpg

6. A festés végeztével húzzuk le a sablont, és várjuk meg míg megszárad. Vasaló papíron keresztül vasaljuk át, és már használhatjuk is.

img_20180130_101240.jpg

A bejegyzés saját ötlet, és saját fotókat tartalmaz, ezért kérlek, ha megosztod, jelöld meg a forrást is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kimeralapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr9913642192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása