Rajzmeditáció, DIY, életmód és más

Kimera lapjai

Kimera lapjai

Mi is az a Rajzmeditáció?

2017. augusztus 17. - Farkas Erika Kimera

A rajz az egyik legősibb önkifejezési eszköz. Rajzolgatás, firkálgatás közben kirajzoljuk magukból mindazt, ami a bennünk “dolgozik” és amit fontosnak tartunk. Az elkészült művek sokszor a lelkünk mélyéről érkező jelképes üzenetek, hiszen a rajzolás révén a belső, tudattalan világunkkal kerülünk kapcsolatba. A rajzon megjelenő formák és szimbólumok meglepően sokat elárulnak érzelmi-hangulati állapotunkról és alapvető személyiségvonásainkról. Ha ezeket a rajzokat megtanuljuk értelmezni, akkor jobban megérthetjük és elfogadhatjuk önmagunkat. A rajzolás alapvetően jobb agyféltekés, kreatív tevékenység. Így lehetséges az például, hogy rajzolás közben nem tudunk beszélni, elveszítjük az időérzékünket, nem érezzük az éhséget, átváltunk egy hagyományostól eltérő látásmódba és érzékelésre.

A rajzokban nem ritkán elfojtott vágyak, érzelmek, rejtett sérelmek, megoldatlan konfliktusok is megjelennek szimbolikusan, ami segít megérteni és tudatosítani a problémát és ez végül közelebb vihet a megoldáshoz.

A meditáció célja – divatos, de egyben nagyon igaz kifejezésekkel élve – “a középpontba kerülni” vagy “megtapasztalnia az itt és most nyugalmát”, a “jelenben lenni”. Amikor a napi gondokat megpróbáljuk kiszűrni és csak egy bizonyos dologra koncentrálunk, hogy ezáltal csapongó gondolatainkat megszüntessük.

A meditáció ajándéka a kiegyensúlyozottság, a belső béke, a hétköznapok nyugalma.

A Rajzmeditáció© felnőtteknek egy olyan kreatív foglalkozás, ahol a fentieket tudatosan is megélheted, fejlesztheted és közben – előzetes rajztudás nélkül! – gyönyörű műveket alkotsz. 

 dsc_2698.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kimeralapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr312757866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása