Rajzmeditáció, DIY, életmód és más

Kimera lapjai

Kimera lapjai

10 + 1 pozitív hatás, amit a Rajzmeditációnak köszönhetsz....

8. Stressz csökkentés

2017. augusztus 28. - Farkas Erika Kimera

A stressz a mai értelmezés szerint, olyan fizikai, érzelmi és szellemi állapotok halmaza, amit valamilyen feszültség, nyugtalanság, aggodalom vált ki. Ilyenkor a testünk minden sejtje megfeszül, görcsbe rándul, és nem tudja a "feladatát" megfelelően végezni. A testünknek szüksége van arra, hogy megpihenjen, feltöltődjön, de ha a stresszhelyzet folyamatosan jelen van az életünkben (ez lehet munkahely, párkapcsolat, család) állandósul a feszültség, akkor komoly fizikai tünetek, betegségek is kialakulhatnak. 
Hogyan tudjuk ezt megelőzni vagy hogyan tudjuk csökkenteni? 
Ahogy a relaxációnál is írtam, rajzolás közben lassul a légzés, ernyednek az izmok, a figyelem a rajzlapra, a mintákra koncentrálódik, így a feszültség csökken, és szinte észrevétlenül elernyed a korábbi görcs. Mindeközben a rajzolás során, azok az érzelmek, fizikai behatások is felszínre illetve papírra kerülnek, amik a stresszhelyzetet okozták. Ha rendszeressé tesszük életünkbe a Rajzmeditációt, akkor nem csak a stresszt fogjuk tudni oldani, hanem egy idő után már egyre kevesebb lesz a stressz, hiszen máshogy tekintünk a kiváltó okra. Míg végül a Rajzmeditáció már csak örömteli alkotás lesz 

dsc_2694.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kimeralapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr8712773934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása